De uitgever van de Engelse editie van het wereldwijd bekende modeblad Vogue, Advance Publications, heeft een nachtclub in het Engelse Burnley gesommeerd de naam van de nachtclub te wijzigen wegens merkinbreuk en kans op verwarring.

Rebecca en Jason McQuoid runnen de Vogue in Burnley sinds 2012 en kregen onlangs een sommatiebrief van de uitgever van het modeblad met de mededeling dat door gebruik van het merk VOGUE de intellectuele eigendomsrechten rechten van Advance Publishing worden geschonden, waardoor er een grote kans op verwarring bij het publiek zou zijn. In de brief werd het duo opdracht gegeven om de nachtclub voor 9 januari 2018 een nieuwe naam te geven en het gebruik van het merk VOGUE op social media aan te passen.

Geen verband

Volgens de McQuoids hebben zij niets met het tijdschrift te maken en runnen zij slechts een nachtclub in een kleine plaats en zijn zij geen onderdeel van een keten van nachtclubs. Ze vinden het vreemd dat Vogue na vijf jaar pas actie onderneemt. Vogue geeft aan dat zij in de Verenigde Staten nightclub events organiseert en dat zij over de merkrechten beschikken.

Rebranding

De McQuoids hebben besloten toe te geven aan de eis van Vogue om verdere gerechtskosten te voorkomen en zij willen de nachtclub omdopen in Mode. De naamswijziging gaat veel geld kosten. De gevelbekleding moet gewijzigd worden, de belettering van de bedrijfsauto, nieuwe reclames moeten worden gemaakt en zeker veertig uniformen van het personeel moeten worden aangepast. Ook de accounts en uitingen op social media moeten worden veranderd.

Om problemen als hierboven genoemd te voorkomen, is het verstandig een merkonderzoek te laten doen en advies te vragen aan een deskundige. De kosten hiervoor wegen niet op tegen kosten die gemaakt moeten worden bij een rebranding.