În data de 29 iunie 2021, Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă privind dreptul salariaților de a solicita câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin împotriva Covid-19 efectuată, suplimentar zilelor de concediu anual de odihnă. Proiectul urmează să fie trimis la promulgare, în măsura în care Curtea Constituțională nu va fi sesizată cu critici de neconstituționalitate.

Dacă legea va intra în vigoare, ziua liberă ar urma să fie acordată pe baza adeverinței de vaccinare eliberate conform legii.

Suplimentar, unul dintre părinți/ reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, vor putea beneficia de o zi liberă plătită în ziua vaccinării copilului/ persoanei cu dizabilități. Și în acest caz, ziua liberă se acordă în baza adeverinței de vaccinare, dar și a unei declarații pe proprie răspundere a celuilalt părinte/ a reprezentantului legal, din care să reiasă că acesta nu a solicitat și nu va solicita ziua liberă la locul său de muncă. În cazul familiilor monoparentale, părintele va depune o declarație pe proprie răspundere privind această împrejurare.

Aceste zile libere nu se vor acorda în cazul în care persoanele precizate mai sus vor fi vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații vor avea obligația de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmeaăz să le solicite, pentru asigurarea funcționării activității angajatorului în condiții optime.