De ambachtelijke bierbrouwerijtjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in Nederland en elders in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. Elke brouwerij zoekt voor haar bier een originele naam, maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig want het aantal rechtszaken over biernamen neemt hand over hand toe. Het Canadese Picaroons Brewery liet het echter niet zover komen.

Picaroons Brewery uit New Brunswick in Canada brouwt sinds 2006 donker bier en brengt dat op de markt onder het merk Dark and Stormy Night. De naam komt uit de stripreeks Peanuts, vooral bekend door de karakters Charlie Brown en Snoopy.

Goslings Rum uit Bermuda produceert al sinds 1806 rum onder de merknaam Black Seal en zij produceert ook een cocktaildrank, gemaakt van Black Seal rum and Gosling's Stormy Ginger bier, dat verkocht wordt onder het merk Dark ’n Stormy.

Goslings Rum maakte enige tijd geleden bezwaar tegen het merk van Picaroons en sommeerde de Canadese brouwerij om het gebruik te staken. Volgens Picaroons hebben de beide producten niets met elkaar te maken. Zij stelt dat niet alle alcoholische dranken concurreren op dezelfde markt. De beide merken zijn verder, naar de mening van Picaroons, onderscheidend genoeg omdat ze voor een totaal andere drank worden gebruikt, en de kans op verwarring is volgens de Canadese brouwerij niet aannemelijk .Toch besloot Picaroons onlangs het merk van de markt te halen in plaats van de zaak aan de rechter voor te leggen; blijkbaar achtte de brouwerij de kans om te winnen niet al te groot.

Het is soms inderdaad verstandig om een kwestie niet uit te vechten voor de rechter, zeker als de kansen op succes laag worden ingeschat.