Op 26 april 2016 hebben G. Kramer & Zonen Beheer B.V. (Kramer) en Total Produce Nordic AB (Total Produce), een onderdeel van de Total Produce-groep, het voornemen om een gemeenschappelijke onderneming tot stand te brengen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM, de Nederlandse mededingingsautoriteit) gemeld.

Kramer is via haar dochteronderneming Koninklijke Vezet B.V. actief in Nederland in de fruit- en groenteverwerkingssector voor vers gesneden groenten, kant-en-klaar fruit, verse (niet diepgevroren) pizza’s, kant-en-klaar maaltijden en maaltijdsalades. Total Produce is via haar dochterondernemingen actief op de Nederlandse markt voor verse onverwerkte groenten en fruit. De gemeenschappelijke onderneming zal zich in (uitsluitend) Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland bezig gaan houden met de productie, marketing en distributie van vers gesneden groenten en fruit, salades, kant-en-klaar fruit, maaltijdsalades en maaltijdcomponenten.

Na onderzoek van de melding en de daarbij ingediende gegevens heeft de ACM vastgesteld dat er geen reden is om aan te nemen dat de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt op significante wijze zou kunnen worden belemmerd. Om die reden is voor het tot stand brengen van de gemeenschappelijke onderneming door Kramer en Totale Produce geen vergunning vereist.

Kramer werd in deze transactie door Loyens & Loeff geadviseerd.

Het besluit van de ACM treft u hier.